Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.02.2009 19:14 - Айдееееее на киселото мляко.
Автор: minavam Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1627 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2009 19:23


Натровено дете? Кисело мляко  със сода каустик? Слушах  "Сеизмограф"  като  общ  фон. Че и   одно  очо  му  хвърлих. Майка с шетащ  поглед видях,  то  като  обвинява произдводството  на  куча марка кисело мляко в натравянето на детето  си  явно  ще ги  съди и то не за  два лева,  голяма  игра  играе  мадамата. Извлечения  от клиниките не видях,  мънкане  относно  клюки  в интернета  чух. Запитах се  защо не  посегна  въпросната  майка на някоя  голяма марка - "данон",  "верея" нещо такова, знам ли? О, не , не  защото  щяха да  я размажат,  не... Айде, допускам че  тези  млека не са  й по джоба, купува  нещо  неизвестно,  не много скъпо. Обяснимо  е.   Но  да не  опиташ  от  храната,  преди да  го дадеш на  детето  си - ...? 
Аз съм  и майка, и  леля, и  чинка, и  баба ще стана  живот и здраве.  Нормален  родител не дава  на детето си  храна, която  не  я е  опитал. Нищо че  синът ми е  по-висок  от мен,  ако  ми  ухае подозрително  един продукт  предпочитам  да не му го давам,  а пък  ако и на вкус не го докарва - моля,  няма да си тровя детето. Случвало ми се  е  кайма  или  извара,  мляко  или  яйца да са  закупени  уж  пресни,  но с неприятен  цвят и   консистенция. Че  аз на  кучета си  няма да го дам, да не бера  ядове после  в болницата, как ще  го дам на децата си,  и то големи? За двегодишно  дете  да не говоря. 

Натравяне...  дете на системи... Всичко това е  ужасно, но  докато не се  разбере  че  цялата  партида  била  изтървана, нещо  няма да  повярвам  в ужасната  легенда  относно  каустика в киселото  мляко на двегодишното  дете. Щото  инак  много  ме  съмнява - в цялата  партида  само  едната  кофичка таковата...



Еха,  к`ви далавери предвиждам.  Хлебарки в хляба, киселина в бирата, цианкалий в баничките и  лют червен пипер в най-пикантното  място в чорапогащника. Аре смело,  да ги  съдим тия производители,  барем някой  лев  изкараме. 


Тагове:   мляко,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eleonoraknyazheva - Не мога
07.02.2009 23:54
да се съгласяс теб. За конкретния случай имаш право на съмнения, разбира се, възможно с основания. Но не виждам какво лошо има в това хората да се замислят колко зле приготвени продукти консумираме. Приех метафората за тоалетната спокойно, защото съм наясно с посланието. Обаче не приемам, че трябва да се гледа безучастно на това какво се внася в страната ни и какво се изнася на щандовете в магазините. Защото не е нормално храната ни да се прави освен от субпродукти, от субсубсубостатъците на субпродуктите. Бъди здрава.:)
цитирай
2. minavam - 1. eleonoraknyazheva
08.02.2009 00:25
... "какво се внася в страната ни и какво се изнася на щандовете в магазините." - айде де. Киселото мляко на големия отровител било от "Искра" Търговишко, даже номера на блокираната партида я има, че ако си дадеш зора и булстат фирма ще му цъфне.

Няма лошо ХОРА да се замислят:-) Нима могат да мислят?
цитирай
3. eleonoraknyazheva - А знаеш ли, че точно евтините фирми ползват
08.02.2009 09:23
в производставата си сухо мляко от Украйна, например, което е със съмнително качество?Това, какво са изтървали в Искрата, е отделен въпрос. Куца ни контролът върху качеството, ясно е. В моето семейство имаме котка и я храним главно с консерви Усикас, защото дори животинката не е глупава и разбира, че всички други "субпродукти" са някаква боклучава смес. И се шегувам вече, че и на моята филия ще мажа вече от котешката консерва, най-малкото защото от нея наистина мирише на месо. А на какво ти мирише пастета за хора, като го отвориш, м? Що се отнася до мисленето, права си. Затова сме и на тоз хал. Чест и почитания.:) Бъди здрава.:)
цитирай
4. minavam - 3. eleonoraknyazheva
08.02.2009 10:01
Докато няма доказана вина на производителя журналя няма защо да вилнеят, защото ситуацията е повече от спорна. Партида 30 902 на кисело мляко "Искра" е блокирана на 3-ти февруари.
ся, роял канин, с който се хранят кучета ми не го купувам ако е правен в Румъния или Украйна, то на чувала пише, тук си права. но в даден конкретен случай докато съдът не се произнесе аз оставям за себе си право за съмнение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: minavam
Категория: Изкуство
Прочетен: 525796
Постинги: 231
Коментари: 693
Гласове: 2114