Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.01.2010 14:25 - Убийство с благотворителна цел няма, Буболече.
Автор: minavam Категория: Други   
Прочетен: 1199 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.01.2010 17:50


Изнесох  този  коментар, дане ми се  губи  от постинга на  Буболеченце:
buboleche.blog.bg/drugi/2010/01/14/glutnica-kucheta.472214
"Ако искате и от една благотворителна акция - " Утрепи улично куче, спаси човешки живот!", нещо като Българската Коледа, само че с по-добра перспектива, защото ако се направят всички тия неща, които съм предложила, проблема ще е решен за максимум една, две години и след това пей сърце. След това организации за защита на уличните песове няма да има, защото няма да има такива песове, съответно и тия паразити няма да смучат пари и да ни замазват очите с глупости.
Край."
Към всички, които  разсъждават така:
Бъркате, и то много:-)
За да не ме бъркат с бабички, подхранващи кучетата до  блока, позицията ми  относно бездомните е тук: 
http://minavam.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/07/20/neka-gradyt-da-e-za-horata-ako-moje-i-za-decata.366742

и тук
http://minavam.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/10/15/vnimanie-tyrgashi.243836


Пише ви човек, който има породисто, гледано, вакцинирано, обезпаразитено, кастрирано, чипирано и регистрирано в общината куче. Тоест аз. Имам и друг опит - бях приемно семейство на кучета-водачи от "Очи на 4 лапи", моята възпитаничка се дипломира и скоро (май в понеделник) ще бъде предадена на сляпата си стопанка.
Така че да се разберем - не съм пореден уплашен минувач, а и не съм човека който е далеч от кинологията (наука за кучета).
Първо, чрез убийство Коледи няма, но това е ей така само ремарка към начина на израза.

Второ, имате тук-таме правилни схващания, но те се губят сред гневните изблици. 
Трагедията на киноложкото ниво (по-точно липса на такова) сред обикновените граждани е във тази вседостъпност: квартално развъждане, зоомагазини, некастрирани животни, които не са предназначени за изложбена и/или работна дейност, вредната заблуда че женската „трябва да роди за здраве”. Надали някой ще иска да си осинови улично кученце, поради простата причина че може да отиде и да купи от зоомагазин като кило домати, да поръча от зооборси по католог или да вземе „от едни хора” за символична сума.

Бездомниците се множат много и покрай строежите, където „добрички” или просто уплашени минувачи (желаещи да „се сдобрят” с въпросното куче) ги подхранват. С подхранването се създава "хранителната" база, глутницата се оформя в цялата си прелест, с изградена иерархия и започва да си пази територията, облайвайки и/или нападайки евентуален нарушител: точно това, от което имат нужда нощните пазачи. Всъщност бума на бездомните в София според мен от там – строежа приключва, строителите заминават а кучета-парии остават.

Ако сега за по пет стотинки изтрепем живи същества пред децата ни – как ще ги учим на любов, състрадание и „Коледна благотворителност”? Сигурна ли сте че утре те няма същото да кажат и за хората с увреждане, понеже вече имат пример пред очите си?

Първо, трябва да се създадат приюти. Второ, със строг закон да се задължат стопаните, които нямат развъдник или кучета с работна цел (ловни, полицейски, спасители, терапевти, водачи на слепите) да се кастрират – мъжки и женски. Зооборсите, „куче по каталог” и зоомагазинете трябва да са забранени със закон. Всичките домашни кучета да са чипирани и регистрирани – така отпада варианта с разхождащите се сами уж „домашни”. Строежите, нощните пазачи да се глобяват сериозно или на общината да се осигури подкрепа на полицията, да не може да излязат двама бабаити та да тръгнат да понатупат една жена – работник по програмата, искаща кучетата да бъдат кастрирани, обезпаразитени и вързани вътре в обекта.

А убиването не е изход. Опитваха на много места, много преди вие да го измислите – популацията се възстановяваше до две години с цяла сила.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: minavam
Категория: Изкуство
Прочетен: 521924
Постинги: 231
Коментари: 693
Гласове: 2114